Outsourcing skal give mening

 

Opgaver som løn, HR og regnskab er vitale for virksomhedens drift, men det er yderst sjældent at deres kernekompetencer ligger inden for de felter

Denne artikel er en del af annoncetillæget ‘Strategisk Outsourcing’. Se alle artikler her

Af Lars Bennetzen

Outsourcing er et område der sker meget indenfor. Virksomheder benytter sig i stadig højere grad af outsourcing indenfor forskellige områder, ikke mindst indenfor løn, regnskab og HR. Lars Eberhardt, senior manager hos Azets, fortæller at de oplever en markant vækst netop inden for den specielle del af outsourcing.

»Vi ser en stor vækst med mange nye kunder af forskellige størrelser og fra forskellige brancher. Outsourcing er blevet meget almindeligt indenfor både løn, regnskab og HR,« siger Lars Eberhardt.

Den stigende popularitet af outsourcing skylder i høj grad den stigende digitalisering som alle brancher har oplevet. Virksomheder digitaliserer flere og flere af de processer det tidligere har kørt manuelt, og det fører til en lettere tilgang til, og forståelse for, de fordele outsourcing giver virksomhederne.

»Digitaliseringen betyder at de er nødt til at benytte sig af systemer der understøtter de processer de før klarede manuelt, og det åbner op for outsourcing,« fortæller Michael Steffens, director, business development for Zalaris Danmark.

Outsourcing har mange årsager
Dermed åbnes der også op for en række forskellige bevæggrunde til at starte med outsourcing, for alt efter virksomhedernes størrelse, så er der forskellige årsager til at virksomheder griber fat i digitale løsninger til at hjælpe driften af virksomheden.

»Mindre virksomheder har ikke nødvendigvis kompetencerne og ønsker nogen der kan sikre at de overholderloven, at medarbejderne får den rigtige løn og at der bliver indberettet skat osv,« siger Lars Eberhardt og fortsætter:

»Hos mange virksomheder kan en lønafdelingen være en sårbar funktion. Hvis lønafdeling kun består af en til to personer er der stor risiko for sårbarhed ved eksempelvis pludselig sygdom.«

Andre årsager spiller også ind, nemlig de krav der stilles f.eks. til afdelinger der håndterer løn eller HR. Der stilles f.eks. store krav til en krav fra lovgivning til lønafdelinger, og det betyder at det ofte er dyrt at have sådan en afdeling kørende.

»Det er dyrt selv at håndtere løn, specielt hvis du har mange typer overenskomster og forskellige typer af løn. Der er mange lovkrav der skal opfyldes. Derfor er det lettere, hvis du outsourcer til en leverandør der også håndterer andre virksomheder. Hos dem er løn en kernekompetance  og det giver et bedre produkt,« forklarer Michael Steffens.

Lars Eberhardt er enig, han forklarer at det er et specialistområde, og at han oplever hvordan nogle mener at det er for sårbart.

»Løn er en ”isoleret” funktion, og virksomheder ender ofte med medarbejdere der besidder en stor viden, der sjældent bliver nedskrevet, og dermed dokumenteret,  det gør virksomhederne mere sårbare, og de får vanskeligere ved at optimere,« siger Lars Eberhardt.

Når det så kommer til HR er der ikke så mange regler og love der skal overholdes, men HR er langt mere konkurrence orienteret. Her handler det blandt andet om, hvordan du sikrer at medarbejdere får den rigtige uddannelse på det rigtige tidspunkt.


Michael Steffens, director i business development for Zalaris Danmark

»Det er der mange omkostninger forbundet med, og derfor er det et attraktivt sted at outsource,« siger Michael Steffens og fortsætter.

Men reglerne bliver flere senest med den nye dataforordning (GDPR) som gør at virksomhederne skal styre data om medarbejderne langt mere detaljeret end i dag.

Outsourcing giver specialister
Når virksomheder vælger at outsource opgaver som regnskab, HR og løn, så opnår der andre fordele end en økonomisk gevinst eller sikring af at lovgivningen bliver overholdt.

»Hos firmaer som Azets er løn en kernekompetence. Vi er mere end 100 lønkonsulenter der hele tiden har styr på det nye der sker indenfor løn, og det betyder at kunder er sikret en optimal rådgivning,« siger Lars Eberhardt.

Michael Steffens er enig, han fortæller at en god outsouring partner kan sætte system i tingene, og det sker gennem de processer som outsourcing-partneren benytter.

»Hos Zalaris kan vi hjælper med til at skabe den platform der skal til. Vi kan levere de kernekompetencer som er med til at understøtte virksomhedsdriften,« slutter Michael Steffens.

Denne artikel er en del af annoncetillæget ‘Strategisk Outsourcing’. Se alle artikler her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.